Op het Halve Zolenpad te Waalwijk zijn 17 stuks Zhaga Motion Sensoren geplaatst welke uitgevoerd zijn met het Bluetooth Mesh netwerk.

Er is bewust gekozen voor dit gedeelte van het Halve Zolenpad omdat er diverse praktijkvoorbeelden uit te duiden zijn. Er is een tunnelbak aanwezig, kruising met aftakking en recht doorgaand verkeer.

De Motion Sensoren zijn middels de Remoticom app te installeren en eventueel later nog aan te passen aan de wensen/eisen van beheerder van openbare weg. Het project is nu ingesteld met de configuratie waarbij detectie betekent dat er telkens één armatuur vooruit uit dimstand komt. Dit houdt in dat de (snel-)fietser en voetganger telkens het licht al voor zich uit aan zien gaan. Aan de hand van onderstaand overzicht kunnen we stellen dat bij detectie van sensor 5, sensor 6 en 7 ook aangaan en bij detectie sensor nummer 8 ook nummer 9 en 11 aan gaan. Dit om afbuigend verkeer ook in het licht te laten lopen/rijden. Bij detectie op recht stuks zal bij detectie van bijv nummer 13 ook nummer 14 aangaan en nummer 12 nog aan zijn. Op deze manier waarborgen we dat de weg gebruiker niet naar het donker toegaat of van het donker af komt.

De Zhaga Motion Sensor BLE is in samenwerking met Lightronics te Waalwijk ontwikkeld onder IKARES**.