CASE: Dit is Oostendorp.

Al bijna 60 jaar levert, installeert en onderhoudt Oostendorp Nederland kwalitatieve en innovatieve (LED)oplossingen voor sportveldverlichting. Met de verlichtingssystemen die ze hebben kunnen ze zowel recreatieve als professionele sportverenigingen verduurzamen, kostenbesparingen realiseren, subsidies benutten, inzicht geven in verbruik, installaties op afstand laten besturen en sportvelden verlichten naar de eisen van de sportbonden.

Om die optimale kwaliteit te bereiken, ontwikkelen ze lichtplannen op maat. Ze assembleren het product in eigen beheer en monitoren het verbruik. Ook maken ze bediening op afstand mogelijk. Door hun talent in te zetten, zorgen ze ervoor dat het sporttalent op de juiste manier in the picture wordt gebracht.

"Remoticom was in staat voor ons producten te ontwikkelen, die precies doen wat we willen. Uit de samenwerking is een compleet, flexibel besturingssysteem voor onze lichtinstallaties ontstaan"

– Justin Ziyanay, COO/Co-owner at Oostendorp Nederland

Uitgangspunten.

Samen met Oostendorp hebben we de volgende uitgangspunten geformuleerd:

De oplossing moet compact zijn.
Volledig op afstand bedienbaar zijn en programmeerbaar.
Het product moet Internationaal uitgerold kunnen worden.
Prijs/kwaliteit moest in verhouding zijn.
Optimale dekkingsgraad en doordringbaarheid van netwerksignaal middels NB-IoT.
Een innovatieve oplossing om onderscheidend te zijn in de markt en om koploper te blijven.

Onze aanpak.

Oostendorp klopte bij ons aan voor een innovatieve totaaloplossing ten behoeve van sportveldverlichting. Ze gaven aan dat hun huidige systeem toe was aan een doorontwikkeling met hedendaagse, vernieuwende datacommunicatie. Remoticom heeft vanuit de klantwens (URS) vervolgens de NB-IoT mogelijkheden in kaart gebracht en gepresenteerd. Met de feedback is vervolgens het ontwerpproces (FRS) in gang gezet waarbij klant Oostendorp zeer nauw betrokken was. Elke ontwikkelstap werd gezamenlijk doorgesproken met als resultaat een succesvolle FAT & SAT. Oostendorp heeft zelf een eigen applicatie ontwikkeld voor de eindgebruiker die onder de naam Ralph Control Systems for Sports Facilities is geïntroduceerd.

Producten.

Producten die zijn gebruikt om deze innovatieve oplossing tot stand te brengen zijn:

DALI 1.04
Dali 1.04
DYNA100
De relay-controller
SH-SATISFACTION
De SH-satisfaction

Oplossing.

Van een bestaande oplossing hebben wij een intelligente toepassing gemaakt. In het geval van Oostendorp is dit enerzijds een intelligente, op afstand bedienbare, centrale besturingskast geworden. Daarnaast worden er op de led driverbox van de armaturen ook nieuwe technologieën van Remoticom gebruikt voor het remote schakelen en dimmen. Middels een draadloos bedieningspaneel kan het systeem eenvoudig bediend worden. Een totaaloplossing is mede door de bijbehorende applicatieontwikkeling van Oostendorp tot stand gebracht.

Resultaten die zijn behaald.

Deel dit bericht.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer nieuws.

Cases

CASE: Dit is SPIE.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Alle 45.500 medewerkers zetten zich bij onze klanten in om ze te begeleiden bij de energietransitie en digitale transformatie door het adviseren, het ontwerpen, het bouwen en het onderhouden van energiezuinige en milieuvriendelijke installaties en fabrieken. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.

Solutions

HÈT VERHAAL ACHTER DE BEDRIJFSNAAM REMOTICOM.

Hoe kan het toch dat veel mensen denken dat we Remoticon -met een ‘n’- heten in plaats van Remoticom? Ergens begrijpen we het wel hoor, Remoticon had ook een keuze kunnen zijn maar er is gekozen voor de naam Remoticom met een reden.