CASE: Dit is Geonius.

Geonius is een interdisciplinaire dienstverlener op het gebied van ingenieursdiensten en veldonderzoek. Ze hebben vele gedreven professionals in dienst en meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van wegen, geotechniek, milieu, geodesie, water,  ruimtelijke ontwikkeling, landschap, archeologie en ecologie.  

Geonius wil net als Remoticom voortdurend verbeteren, ontwikkelen en vooruit blijven kijken. Het combineren van verschillende disciplines binnen beide partijen maakt iedere samenwerking zowel efficiënt als zeer dynamisch en innovatief.

"De samenwerking met Remoticom is vanaf het begin heel plezierig geweest. Fijne mensen om mee te werken. Niet alleen brengen zij hun eigen professionaliteit en kunde ter tafel, ook waarderen zij onze expertise en technische kennis binnen de GWW- en bouwsector. Zo kom je samen tot mooie resultaten."

– Mark Rurup. Directeur Geonius Groep

Uitgangspunten.

Samen met Geonius hebben we de volgende uitgangspunten geformuleerd:

• Voorbereid op de toekomst middels o.a. data uitwisseling om analyses te kunnen maken.
• Digitale verduurzaming van materialen en personeel.
• Compact, nauwkeurig en batterij gevoede oplossing.
• Totale ketenoplossing van webportal en sensoren.
• Beveiligde datastromen.

Onze aanpak.

Remoticom heeft een proof of concept ontwikkelt op basis van het bestaande Sensorhotel. Een diversiteit van sensoren zijn gezamenlijk getest waaruit een definitieve uitvoering tot stand is gekomen. Deze is vervolgens gebruikt om het Sensorhotel geschikt te maken voor deze specifieke toepassing. Dit systeem meet het grondwaterniveau en geeft deze informatie periodiek door over het NB-IoT netwerk middels een veilige dataverbinding naar de portal. Op basis van de verzamelde gegevens kan Geonius haar analyses uitvoeren en diensten verbeteren.

Producten.

Producten die zijn gebruikt om deze innovatieve oplossing tot stand te brengen zijn:

SH-WATERLEVEL
SH-Waterlevel

Oplossing.

Een batterij gevoed systeem dat eventueel ondergrond gebruikt kan gaan worden voor het registreren van waterniveaus die periodiek naar de portal worden verstuurd. Omdat het product zo compact en flexibel is kun je het ene moment het product op locatie A gebruiken en het volgende moment op locatie B zonder problemen.

Resultaten die zijn behaald.

Deel dit bericht.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer nieuws.

Cases

CASE: Dit is SPIE.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Alle 45.500 medewerkers zetten zich bij onze klanten in om ze te begeleiden bij de energietransitie en digitale transformatie door het adviseren, het ontwerpen, het bouwen en het onderhouden van energiezuinige en milieuvriendelijke installaties en fabrieken. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.