Nieuws: GELUIDSANALYSE; DE JUISTE CAMERA OP HET JUISTE MOMENT.

Tilburg, 13 januari, 2022 – De Gemeente Amsterdam, Improvement-IT en Remoticom zorgen voor een primeur binnen Nederland met het inzetten van draadloze geluidsanalyse om de veiligheid van de Amsterdamse binnenstad te versterken.

In opdracht van Improvement–IT en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam wordt deze week gestart met een experiment waarbij IoT-sensoren van Remoticom met een eigen algoritme en aangedreven door machine learning, afwijkende akoestische gebeurtenissen in de binnenstad gaan detecteren, classificeren en vervolgens waarschuwen. Voor het eerst wordt in Nederland geluidsanalyse toegepast. Geluidsanalyse zorgt ervoor dat de juiste camera op het juiste moment aangestuurd wordt. De meldkamer krijgt hierdoor direct inzichtelijk wat er gebeurt, waardoor de responsetijd voor noodgevallen teruggebracht kan worden van gemiddeld 5 minuten naar gemiddeld 10 seconden. Met de Gemeente Amsterdam als koploper, onderzoeken meerdere gemeenten de mogelijkheden om geluidsanalyse toe te passen en de veiligheid binnen hun eigen regio’s te vergroten.

SOUND SENSE PRO.

SSP_Amsterdam


"Improvement-IT laat met deze oplossing zien dat de samenwerking met Remoticom heeft geleid tot een innovatieve en hoogwaardige IoT oplossing voor de gemeente Amsterdam met als resultaat een veilige leefomgeving in de binnenstad"

–Dhr. Celestin Brouwer – CEO Improvement-IT

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom geluidsanalyse en IoT? Volg Improvement-IT en Remoticom dan op onze social mediakanalen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Deel dit bericht.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer nieuws.

Cases

CASE: Dit is SPIE.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Alle 45.500 medewerkers zetten zich bij onze klanten in om ze te begeleiden bij de energietransitie en digitale transformatie door het adviseren, het ontwerpen, het bouwen en het onderhouden van energiezuinige en milieuvriendelijke installaties en fabrieken. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.